3 sjove kunsthistorie spil

Er du og din familie vild med kunst? Elsker du at debattere kunst med vennerne? Så vil du sikkert elske disse tre sjove kunsthistorie spil, som alle kunst entusiaster bare må eje. 

Bezzerwizzer Bricks: Kunst

Du kan teste din viden om kunst i kunst udgaven af Bezzerwizzer. Bezzerwizzer et populært dansk quiz-spil, som blev opfundet af Jesper Bulöw tilbage i 2006. Spillet kan spilles af 2 til 16 personer, og det kan sagtens spilles i hold.

Når spillet går i gang, får det første deltagerhold et spørgsmål. Hvis de kan svare rigtigt, får de pointet. Herefter går turen videre til det næste deltagerhold. Bezzerwizzer kan spilles på to forskellige måder.

I Bezzerwizzer Original, Familie og i plus udgaven, følger der en spilleplade med til spillet. Her gælder dyster holdene om at få sin spillebrik først i mål. I de andre udgaver af Bezzerwizzer bliver point noteret på en blok

Duckomenta Art

Du kan også spille kortspillet Duckomenta Art, som er et snapt lille kortspil, hvor du kan spille med de største kunstværker på verdensplan. Men der er ikke tale om de traditionelle versioner af kunstværkerne. 

Du spiller kortspil med de største kunstværker i ande-versioner. I spillet er hver spiller en kunstsamler, som prøver på at bygge den mest værdifulde kunstsamling. Der er tale om kunst helt tilbage til Antikken og helt frem til nutidens moderne form for kunst.

I spillet placeres de fem Epoke-kort i den tidsmæssige rækkefølge, som er Antikken, Middelalderen & Renæssancen, Barokken & Rokoko, Klassicisme & Impressionismen, og det sidste Epoke-kort er nutidens moderne kunst.

Dernæst har du spillets kunstværk kort, som blandes og placeres i en stak med bagsiden vendt opad, og stakken skal placeres til højre for Epoke-kortene. Så er i klar, parate til at gå i gang og den spiller, som har været på museum sidst, starter spillet.

Modern Art 

Du kan også prøve det sjove auktionsspil med dine venner og din familie. Modern Art er et klassisk spil af Reiner Knizia, hvor deltagerne er ejere af de bedste kunstgallerier for moderne kunst i norden.

Her ejer i hver især nogle af de mest berømte nordiske kunstværker, og nu er det blevet tid til at bryde igennem på den internationale kunstscene, men spørgsmålet er, hvilken deltager vil klare sig bedst?

Det får i at se i spillets auktionshaller, hvor du udbyder dine kunstværker, og byder på de andre deltageres kunstværker. Hvis du formår at udnytte spillets forskellige auktionstyper til din fordel, vil du sikkert ende op med at vinde spillet.

Det er et sjovt spil, som byder på 70 kort med malerier af fem forskellige dygtige nordiske kunstnere. Så du har det ikke kun sjovt med spillet, du vil sikkert også lære om kunst på samme tid.