Det skal du vide om at samle på VR-kunst

Hvordan samler man på VR-kunst? Findes der overhovedet VR-kunst? Svaret er at der findes VR-kunst og at du naturligvis også kan samle på det. I denne artikel kan du læse om hvad VR-kunst er og hvordan du kan samle på det.

Hvad er VR?

VR står for Virtual Reality og det kan oversættes til Virtuel Realitet på dansk. Der er tale om en teknologisk medieform, som giver dig mulighed for at leve dig ind i en virtuel verden. 

Denne virtuelle verden kan fx være at være med på fodboldbanen, når Cristiano Ronaldo spiller for Juventus. Det kan også give dig mulighed for at opleve dit drømmehjem for dine egne øjne. Men drømmene kan også blive til virkelighed, da du kan designe dit hjem med VR-kunst.

Du behøver ikke være et tech geni

Du behøver ikke at have utroligt meget styr på teknologi for at kunne have VR-kunst i dit hjem. Det er blot spændende at være en del af denne fagre nye verden. Du kan være blandt de første, som samler på VR-kunst. 

Du kan være blandt de første, som enten designe sit eget hjem med VR-kunst og du kan også være blandt de første, som ejer et kunstgalleri med VR-kunst. Eller du kan kaste dig ud i begge dele.

VR-kunst er nytænkende 

Du kan se på VR-kunst som et avant-garde eksperiment, som har et kæmpe potentiale som det nye artistiske redskab det er. Kunstnere som arbejder med VR og andre nye teknologier bringer noget nyt og spændende til verdenen med moderne kunst. 

Men hvordan fungerer det?

Når det kommer til markedet for VR-kunst spørger mange folk indtil hvordan denne form kunst kan blive købt samt hvordan det senere kan blive solgt. Der findes flere forskellige tilgange. 

Der er kunstnere, som foretrækker at designe VR-kunst og originalen vil blive designet med en form for bevis på at det er originalen, mens der vil være andre udgaver af værket i en lavere opløsning. 

Der er også kunstnere, som har udtrykt en interesse i at have online kunst gallerier med VR-kunst hvor alle kan opnå adgang. Disse kunstnere ser VR-kunst som værende kunstværker, som er skabt til at blive set og delt. Her er ideen at kunstelskerne skal besøge galleriejeres Virtual Reality verden online. Man kan sige at det er som om at sige, hvis du har udstyret, så kan du opnå adgang til filen, så du kan opleve det på egen krop. 

VR-kunst kræver et tættere samarbejde

Uanset tilgangen om det skal deles med mange eller få, er der ingen tvivl om at VR-kunst lægger op til et tættere samarbejde mellem kunstnere, fotografer, galleriejere osv. Her er det vigtigt at spørge kunstneren om din rolle og hvad du skal gøre for at holde værket i livet.